Ricotta pannenkoeken met ricotta van Berloumi

De ricotta pannenkoeken maken

Meng al de droge ingrediënten: 100g bloem, 30g kristalsuiker en een halve koffielepel droge gist door elkaar

Meng de natte ingrediënten: 300g Ricotta di Berloumi, 3 eidooiers en 100g volle melk.

Meng de droge met de natte ingrediënten en klop alles goed los zonder klonters.

Laat een minstens een half uurtje staan op een warme plaats zodat de gist zijn werk kan doen. Klop ondertussen drie eiwitten op in een vetvrije mengkom tot ze stevig zijn.

Spatel een derde van de opgeklopte eiwitten goed door het pannenkoekenmengsel. Spatel vervolgens de rest van de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het mengsel.

Spatel 200 tot 300g blauwe bessen voorzichtig onder het mengsel

Je kan ook voor ander zacht seizoensfruit kiezen. De gist kan je vervangen door bakpoeder. In dat geval moet je het beslag onmiddellijk na het mengen van droge en natte ingrediënten beginnen te gebruiken. Het gisten van het beslag voor de pannenkoeken komt sneller op gang als de ingrediënten lauw of licht warm zijn. 

De ricotta pannenkoeken bakken

Het beslag van deze ricotta pannenkoeken zal veel dikker zijn dan dat van meer traditionele pannenkoeken. Je kan beter kleine hoopjes van het stevige beslag in de pan doen om ze makkelijker te kunnen draaien. Duw het beslag in de pan een beetje plat met de bolle kant van een lepel.

%d bloggers liken dit: