• Bakken

Halloumi bakken

Halloumi bakken

Voorbereiden

Snij Berloumi in plakjes van ongeveer één centimeter. Blokjes of langwerpige vierkante staafjes kunnen ook. De kaas is makkelijk te snijden en zal warm goed zijn vorm behouden.

Snij de verpakking helemaal open en dep de plakjes in de kruidige olie. Extra bijkruiden is niet nodig en gebruik al zeker geen extra zout.

Berloumi is het zoute, hartige, vullende, romige gedeelte van je maaltijd, gebruik in de rest van je recept minder of geen zout, frisse en contrasterende ingrediënten en laat andere zware ingrediënten achterwege.

Bakken

Bij het halloumi bakken kan nauwelijks iets mis gaan. Bak de plakjes Berloumi in een pan (gebruik eventueel een antikleefpan). De pan moet zo heet zijn dat Berloumi net zacht (lees: warm) genoeg is tegen de tijd dat hij een mooie korst gekregen heeft. Heb je het vuur te hoog gezet laat dan de Berloumi nog even op de pan rusten om warm te worden.

Leg de plakjes kaas niet te dicht op elkaar anders gaan ze stomen en draai ze af en toe eens om.

Deze mevrouw geeft het goede voorbeeld met Halloumi maar zelf geven we natuurlijk de voorkeur aan onze eigen Berloumi.

Serveren

Serveer Berloumi best warm samen met andere warme of lauwe ingrediënten gebruikt. Inspiratie vind je tussen onze recepten.  Wil je Berloumi gedurende langere tijd warm houden, doe dat dan in een zeer zachte oven van ongeveer 70°.

Bij het terug afkoelen krijgt Berloumi een wat stug, kauwbaar mondgevoel en maakt hij een wat 'piepend' geluid. Een smaaksensatie die vlug went en geapprecieerd wordt. Om Berloumi na het bakken koud te eten snij je de afgekoelde Berloumi best in kleine stukjes. Ze zorgen dan voor een vlezige beet in je salades.

 

%d bloggers liken dit: