Berloumi, grillkaas, abrikozen, grillkaas bereiden
Omdat er nogal wat afzonderlijk te bereiden valt is dit wellicht niet ons eenvoudigste recept. Maar misschien wel ons meest feestelijke.

Citroensaus met kurkuma en gember

Citroensaus met kurkum

Stoof 100 g fijngesneden sjalot aan in 30 g maïsolie. Voeg na tien minuten 30 g fijngesneden gember, 10 g geraspte verse kurkuma, 1/2de groene chilipeper en twee geplette en gehakte looktenen toe.

Blus na nog eens vijf minuten met 50 g citroensap en laat helemaal droog bakken. Voeg 150 g g kokosroom toe en verwarm lichtjes. Voeg 2 g zout of zout naar smaak toe.

Frisse, intense en aromatische saus met verse kurkuma. Kan je geen verse kurkuma bemachtigen gebruik dan gerust kurkumapoeder. Kun je ook dat niet bemachtigen gebruik dan kerriepoeder. Gebruik je kokosmelk in plaats van kokosroom, laat de saus dan nog even inkoken. Gebruik wegwerphandschoenen om de verse kurkuma te raspen.

Groene linzen met spinazie

spinazie,

Kook 100 g groene gedroogde linzen in ongeveer 25 minuten gaar in 200 g ongezouten water.

Bak 400 g verse bladspinazie kort aan in een grote brede pan, op hoog vuur in 3 cl olijfolie. Voeg de linzen en 2 g zout toe

Linzen koken is niet altijd eenvoudig. Wanneer je de linzen gaar wil koken zonder dat ze kapot gaan dan ben je het beste af met hard water (in te hard water koken ze nooit gaar). Voeg daarom het zout pas op het einde toe of voeg een beetje calciumchloride toe mocht je dat toevallig in de buurt hebben staan. Linzen die al enkele jaren op het schap staan zullen ook sneller kapot koken dan verse gedroogde linzen

Berloumi, gebakken met abrikozen

Snij 4 stevige, niet al te rijpe abrikozen elk in acht partjes en snij  600 g Berloumi in 8 plakken. Bak de Berloumi in een pan met anti-kleeflaag. Voeg ook de abrikozen toe en laat kort meebakken

Serveer achtereenvolgens de warme citroensaus, de spinazie/linzen en de Berloumi met abrikozen in een groot diep bord.

Deel deze pagina als je dat wil!