Halloumi op de barbecue.
In de Zuivelarij vinden we Berloumi ALTIJD lekker. Maar in de zomer, gegrild op de barbecue, samen met wat gegrilde groenten, daar gaat niets boven. Halloumi op de BBQ is ook een prima vleesvervanger. Maar halloumi laat zich ook gewillig grillen samen ‘met’ vlees. Denk maar aan onze Berloumi Bacon Bites.
Zijn hartige, zoute smaak past bij elke zomerse salade. Je kan onze Berloumi in vrijwel elke supermarkt kopen.
Als je halloumi op de barbecue wil grillen dan wil je een mooie gegrilde en hartige korst terwijl de kaas vanbinnen net warm is. Dat lukt het beste als je de kaas eerst op redelijk hoog vuur grilt om hem vervolgens in een minder hete zone warm te houden.
Voorbereiden
Berloumi kan in bijna elke vorm op de barbecue gegrild worden. In onze halloumi barbecue recepten zal je zowel balkjes, plakjes al blokjes tegenkomen. Wil je het helemaal gemakkelijk dan kan je Berloumi ook in zijn geheel grillen op de barbecue.
Berloumi zal zijn vorm mooi behouden. Extra kruiden is niet nodig en gebruik vooral geen zout.
BBQ’n
Berloumi kan je het beste kort maar krachtig grillen aan zoveel mogelijk kanten. Daardoor krijgt hij zijn smaak!
Draai de kaas regelmatig om en leg hem nadien aan de rand van de BBQ om hem warm te houden.
Haal de Berloumi eerst even door de olie die in de verpakking zit of dep ze in olijfolie voor ze op de barbecue gaan.
Serveren
Serveer bij voorkeur warm samen met andere warme of lauwe bereidingen of een lekkere salade.
Bij het afkoelen krijgt halloumi een wat taai, elastisch mondgevoel. Een smaaksensatie die vlug went en geapprecieerd wordt.
Halloumi op de BBQ is een perfect alternatief voor vlees. Maar ook samen met vlees laat onze Berloumi zich gewillig grillen.
Barbecue recepten met de halloumi van Berloumi.




Onze Berloumi Bacon Bites, … ook lekker op de barbecue
Deel deze pagina als je meer Berloumi op de barbecue wil!